Search

Open brief aan Filip Anthuenis

Beste Filip,


Nu schrok ik me toch een hoedje, Filip, toen ik vanmorgen las dat je vrijwillig deelneemt aan het proefproject voor de nieuwe eID’s met vingerafdrukken. Jij als rebelse oerliberaal die te pas en (meestal) te onpas de stem van de onderbuik van onze blauwe familie vertolkt – die zomaar alles overboord gooit voor een proefprojectje. Voor een foto in de krant moeten al jouw burgers, inclusief kinderen, als eerste hun vingerafdrukje geven. Dat is toch niet oké, Filip?


Vingerafdrukken digitaal opslaan is immers nergens voor nodig. Privacy-experten zijn het er roerend over eens dat zo’n databank met biometrische data erg gevaarlijk is. De overheid kan die niet veilig opslaan, misbruik wordt heel erg ingrijpend en we weten niet welke regeringen na ons komen. Als we ooit een Trump, Poetin of Orbán als leider krijgen, heeft die onmiddellijk alle wapens in handen om autoritair te werk te gaan.


Sta me toe niet te begrijpen hoe een liberale burgemeester zo licht omgaat met de privacy van zijn burgers. De basis van onze rechtsstaat is dat iedereen onschuldig is tot het tegendeel wordt bewezen. En dat mensen vrij mogen leven zolang ze geen kwaad aanrichten.


Vingerafdrukken opslaan in databanken gaat lijnrecht tegen die democratische waarden in. Plots is iedereen een verdachte, met het argument dat we ‘niks hoeven vrezen als we niks te verbergen hebben’ worden we plots allemaal door de staat in de gaten gehouden.


Dus Filip, als echte rasliberaal, zogenaamde behoeder van de liberale gedachten.. we begrijpen dat je je even liet gaan. Maar nu is het tijd om nog eens van je gat te geven zoals je dat graag doet. In de naam van het liberalisme, ga terug in het verzet tegen deze belachelijke maatregel. Red de Lokeraars, en pak meteen heel België mee en maakt nog eens lawaai. We’ve got your back, if you do!


Met hartelijke, liberale groet,


Jong VLD

0 views

© 2018 by AdHOC. Proudly created with wix.com

  • Black Twitter Icon
  • Instagram Social Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black YouTube Icon