Kernbestuur

Het kernbestuur houdt zich bezig met de dagelijkse werking van Jong VLD en zet de beleidslijnen uit.

Voorzitter
Hans Maes
 • Black Facebook Icon

Ik ben Hans Maes, 27, Borgerhoutenaar met een hart voor Antwerpen en Europa. Actief in de Vlaamse politiek sinds 2014, met sterke mening en een oprecht engagement. Momenteel in de fantastische positie waarbij ik van mijn passie voor internationale politiek mijn job heb kunnen maken, als parlementair medewerker van Tim Vandenput in het federaal parlement. Optimist tot in de kist, breng ik idealisme en een progressieve visie waar het kan. Ik geniet volop van het leven, en heb het liefst een goed gevulde agenda. Gemakkelijk te bekoren met eenvoudige dingen zoals lekker eten, vooral Italiaans, lekker drinken, vooral rode wijn en stoutbier, en oeverloze discussies waarbij mensen echt naar elkaar luisteren. Ohja, en ik heb een baard.

Diederik Bammens
Ondervoorzitter
Bestuursverantwoordelijke - Lokale afdelingen en Verkiezingen
 • Black Facebook Icon

Ik ben Diederik Bammens, 29, Borgerhoutenaar, geboren in Brugge, opgegroeid in Denderleeuw. Zelf ben ik een trotse Belg, fiere Vlaming, Europeaan & vrijdenkende wereldburger. Dagelijks probeer ik jong en oud te overtuigen en te motiveren om hun stem te laten horen, te doen nadenken over uitspraken en een waar beeld te schetsen van de dagelijkse problematiek in onze maatschappij. Zelf probeer ik alles om te zetten in positieve dingen, want dat is belangrijk, we laten ons niet overrulen door het negativisme van velen. Mijn kijk op de wereld verandert elke dag maar het verliezen van mijzelf dat zal ik nooit.

Wees jezelf en dan ben je het meest overtuigend in alles. Zo ga ik door het leven.

Communicatie verantwoordelijke
Alexandra Roumans
 • Black Facebook Icon

Alexandra is 27 jaar en trotse inwoner van de slimste stad van Vlaanderen, Leuven! Ze woont er samen met verloofde Jonas en Noorse Boskat Frits. Naast haar engagement voor Jong VLD is ze gebeten door alles met statistiek en sociale media te maken heeft. Haar vrije tijd vult ze in met koken, eten en vooral genieten van het leven met vrienden en familie.

Jorien Caers
Penningmeester
 • Black Facebook Icon

Ik ben Jorien Caers, ondervoorzitter bij Jong VLD Mol en penningmeester bij Jong VLD. Ik studeerde Taal- en Letterkunde (Engels-Nederlands) en Europese Studies aan de KU Leuven. Momenteel werk ik als bibliothecaris in een kleine gemeente en als parlementair medewerker in het Vlaams Parlement. Twee totaal verschillende werelden, maar allebei even interessant. Ik hou van lezen (duh), politiek (ook duh) en gewoon in de zetel hangen en Netflix kijken (super duh). Ah ja, en voor het nog niet wist, feminist tot in de kist.

Philippe Nys
Politiek secretaris
 • Black Facebook Icon

Geboren en getogen in Maaseik, meer bepaald uit het bouwjaar 1994. Momenteel vooral actief op het kruispunt tussen economie en politiek, vanuit mijn achtergrond als beleidsadviseur macro-economie en mijn studies economische en politieke wetenschappen. Het besef dat politieke instituties en economische welvaart keerzijdes zijn van dezelfde medaille vormt hierbij het leidmotief.

Een politiek engagement kon dan ook niet uitblijven. Vandaag ben ik de Politiek Secretaris van Jong VLD, samen met Jonas Veys. Aan de politieke agenda een (bescheiden) bijdrage kunnen leveren, proberen de rivier verder te verleggen en mee het (vernieuwd) liberalisme in de 21ste eeuw op de kaart blijven zetten... welke geïnteresseerde liberaal tekent daar niet voor?

Jong VLD-medewerker
Indra Ben Aïssa
 • Black Facebook Icon

Ik ben 26 jaar en ik woon in Brussel. Na vier jaar ervaring in de administratieve sector heb ik besloten om terug te gaan studeren. Momenteel zit ik in mijn laatste jaar om leerkracht Germaanse talen te worden in het Franstalig secundair onderwijs. Naast mijn job als medewerkster bij jong vld en mijn studies ben ik ook secretaris in de studentenraad. Veel vrije tijd heb ik niet maar wanneer ik een momentje heb, breng ik graag tijd door met mijn vrienden en familie. 

Jonas Veys
Politiek secretaris
 • Black Facebook Icon

Ik ben Jonas Veys en ik ben Politiek-Secretaris van Jong VLD. Ik studeerde geschiedenis in Leuven en kreeg daar de politieke smaak te pakken door nachten en avonden lang te discussiëren en debatteren. Het ideologische klappen van de zweep leerde ik bij het LVSV en KULMUN. Na mijn studies ging ik aan de slag in het Vlaams parlement als Parlementair medewerker bij Daniëlle Vanwesenbeeck. In mijn vrije tijd vlieg ik graag rond in de natuur op een mountainbike om me daarna te verdiepen in de meest obscure biertjes die er zijn. Ik heb ook een Noorse Boskat, 7 kilo aan knuffels die ik niet meer zou kunnen missen!

Brent Usewils
International Officer
 • Black Facebook Icon

Brent: Houdt van reizen en werkt op de luchthaven. Lokale kopman voor Open Vld in Hulshout. Wil het liberalisme verspreiden over de wereld.

Bram Meeuw
Secretaris-Generaal

'In het dagelijks leven kan je onze West-Vlaamse Bram terugvinden als mede-zaakvoerder van de Meeuw International bvba. Wanneer hij niet met politiek of zijn bedrijf bezig is, speelt hij mee met de Koninklijke Poperingse harmonie St-Cecilia!'

Tess Minnens
Communicatie medewerkster
 • Black Facebook Icon

Ik ben Tess Minnens, fiere Deinzenaar van 26 jaar oud. 

In 2012 startte mijn politieke loopbaan als OCMW-raadslid, intussen ben ik doorgegroeid naar gemeenteraadslid en mag ik me ook voor de komende 6 jaar als raadslid inzetten voor Deinze. 

Op professioneel vlak werk ik voor de HR-sector als directie-assistent. 

Mijn (liberaal) engagement is hands-on, positief en actief. Jongeren, vrouwen, iedereen enthousiasmeren en kansen geven om te groeien, zie ik als een uitdaging. 
Naast politiek ben ik een fervente paardenliefhebber, geniet ik van cosy momentjes in de zetel, een avondje op café, en familietijd. 

© 2018 by AdHOC. Proudly created with wix.com

 • Black Twitter Icon
 • Instagram Social Icon
 • Black Facebook Icon
 • Black YouTube Icon